Scholen & Bedrijven

Bij JAM naar school

In een ideale wereld is er voor ieder kind een passende school. Maar soms loopt het anders, soms kan die plek niet gecreëerd worden. Dan past het kind niet bij de school of de school niet bij het kind. Het kind moet daardoor te veel of er worden te veel aanpassingen van hem of haar gevraagd. Of er is zoveel onrust dat een hele klas er onder lijdt. Dan moet er een andere, tijdelijke oplossing gevonden worden. 

Bij JAM gaan er momenteel elf kinderen 'naar school'. Zowel van het basis- als van het voortgezet onderwijs. Zij vonden hun plek bij ons en mogen blijven tot er een school gevonden wordt die hun kan bieden wat ze nodig hebben. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind onderwezen wordt en bij JAM vullen we graag het gat tussen de oude- en nieuwe school op. Soms is dat twee maanden, soms een half jaar. Bij ons volgen ze de reguliere vakken. Met materiaal van hun oude school meten we de voortgang. 

Een van 'onze' leerlingen is Maurits. Hij is zestien jaar oud. "Bij JAM is er altijd iemand die tijd voor je heeft, aan wie je vragen kunt stellen. Alle lessen zijn individueel en daardoor gaat het leren veel gemakkelijker, je kunt moeilijker verbergen dat je iets niet begrijpt. Mijn oude klasgenoten mis ik niet, want die zie ik buiten school nog wel. Ik vind het fijn dat het niet meer zo druk is, dat het alleen om mijn tempo gaat." Na de zomervakantie gaat Maurits naar een andere school. "Maar ik blijf wel bij JAM, ik ga hier gewoon steeds mijn huiswerk doen. Ik ga niet helemaal weg."

Heeft u op school een leerling die niet op zijn of haar plek is en wilt u daar vrijblijvend met ons over praten? Zit uw kind thuis en bent u op zoek naar een passende plek waar het (tijdelijk) onderwijs kan volgen. Neem dan contact op.

 

 

 

PGB Activiteiten

Thuis blijven en toch begeleiding willen volgen? Geen probleem, dan begeleiden we je gewoon online. Meer info »