Ondersteuning in het gezin

Kinderen in Echtscheiding Situaties (KIES)

De keuze om te gaan scheiden is niet zomaar gemaakt. Helemaal niet als u samen kinderen hebt. Maar wat te doen als de knoop eenmaal is doorgehakt? Hoe legt u het uit? Met welke emoties moet u rekening houden, welke vragen of angsten komen er bij uw kind(eren) boven? De KIES-coach van JAM kan u met al deze vragen en meer helpen. Zij is opgeleid om kinderen van gescheiden ouders te begeleiden met behulp van het KIES-programma. Veelbesproken thema’s daarin zijn verstoorde communicatie, concentratieproblemen, huiswerk maken, familie, gedragsveranderingen, omgangsregeling, nieuwe partner(s) en de gewijzigde invloed van beide ouders.

Het programma is bestemd voor basisschoolleerlingen (4 tot 12 jaar) en voor middelbare scholieren (12-18 jaar). Het KIES-programma is ook geschikt voor kinderen met een stoornis in het autismespectrum. KIES kan zowel individueel als in een groep worden ingezet. Een individuele begeleiding kan elk moment worden ingezet, neem voor nieuwe data van de groepsbegeleidingen even contact met ons op.

Voor het individuele traject bedragen de kosten 45 euro per bijeenkomst van 45 minuten. In totaal zijn er vijf bijeenkomsten. De KIES-groep kost 37,50 euro per bijeenkomst van zestig minuten. Ook de KIES-groep heeft in totaal vijf lessen. De data vindt u in de agenda van onze website. Het KIES-traject wordt vanuit verschillende zorgverzekeraars vergoed. In een gratis intakegesprek vertellen we u hier graag meer over.

KIES Omgangsbegeleiding

Beide ouders hebben na de scheiding recht op omgang met hun kind(eren). Misschien wilt u uw kind zelf laten kiezen bij wie het wil wonen. Dat is niet eenvoudig. Uw kind is namelijk loyaal aan beide ouders en kan in een ernstig conflict met zichzelf komen als het moet kiezen. De KIES Omgangsbegeleiding stelt het kind centraal. In een veilige omgeving, weg van beide ouders, kan het vertellen over de angsten, twijfels en onzekerheden. Dat kan individueel of in een gesprek met lotgenoten. Samen met de KIES-coach werkt uw kind aan zijn of haar ideale omgangsregeling. U als ouders, kunt die wensen mee nemen in de omgangsregeling die u beiden uiteindelijk vaststelt.


JAM Locaties:   |   Harderwijk   |   Nunspeet   |   Zeewolde   |   Elburg   |   Ermelo

Thuis blijven en toch begeleiding willen volgen? Geen probleem, dan begeleiden we je gewoon online. Meer info »