Begeleiding van uw kind

Psychomotorische therapie (PMT)

Is uw kind heel verlegen, onzeker, snel boos, onrustig of vaak verdrietig? Vindt uw kind het moeilijk om te praten over dingen die hij of zij moeilijk- of heel eng- vindt? Dan kan Psychomotorische therapie helpen. Dat klinkt heel heftig, maar het is eigenlijk niet meer dan met beweging, sport, spel en het vinden van de juiste woorden, de moeilijke of enge dingen onder ogen zien. Ze te ervaren, herkennen en te hanteren.

PMT is ook voor kinderen met bijvoorbeeld AD(H)D, PDD-NOS, Asperger, klassiek autisme, hechtingsstoornis of angst- en depressieproblemen een goede therapie. Ook voor kinderen die moeite hebben met het samenspelen met andere kinderen kan de therapie een uitkomst zijn.

De therapie wordt individueel of in een groep gegeven. Tijdens het intakegesprek kijken we welke vorm het beste bij uw kind past. In de groepen is er veel aandacht voor het samenwerken, voor jezelf durven opkomen en het leren van- en oefenen met sociale vaardigheden. We werken in groepen van maximaal zes kinderen.

Wilt u weten wat we voor uw kind kunnen betekenen? Een intakegesprek is gratis en vrijblijvend.

NIEUW bij JAM! Geen tijd of mogelijkheid om bij JAM te komen? Geen probleem, dan begeleiden we gewoon online. Meer info »