Voortgezet Onderwijs

Non-verbale leerstoornis

Een non-verbale leerstoornis is een stoornis bij het verwerken van informatie in de hersenen. Kinderen met NLD hebben moeite met het begrijpen van wat ze zien, met het verwerken van beelden. Ze zijn vaak ook wat minder sterk in de fijne motoriek (het vasthouden van een pen, mes of vork bijvoorbeeld).

Kinderen met NLD hebben angst voor ongewone sociale situaties (feestjes, of plotseling bezoek). NLD is geen stoornis uit het autismespectrum, maar deelt wel kenmerken met bijvoorbeeld Asperger of PDD NOS. Het grote verschil is dat mensen met NLD wel veel behoefte hebben aan sociale contacten met anderen, maar niet goed weten hoe ze die moeten leggen en onderhouden. 

Er is niet één allesomvattende behandeling. Het gaat vooral om begeleiding. Het leren leven met NLD. Bij JAM helpen we uw kind met het aanleren- en versterken van bepaalde vaardigheden. Dat doen we met onder meer psycho-educatie, de training Leren Leren en de weerbaarheidstraining Rots en Water. 

Kinderen met NLD zijn verbaal heel sterk, hun woordenschat is groot. Daardoor lijkt het soms alsof er weinig aan de hand is. Toch kan een niet gediagnosticeerde NLD op latere leeftijd veel problemen geven. Twijfelt u en wilt u graag eens met ons in gesprek? Dat kan en mag. Vrijblijvend en gratis. 
 

Meivakantie activiteiten

JAM Locaties:   |   Harderwijk   |   Nunspeet   |   Zeewolde   |   Elburg   |   Ermelo

Thuis blijven en toch begeleiding willen volgen? Geen probleem, dan begeleiden we je gewoon online. Meer info »